Romeo

Den 6 maj 2007 föddes en kull valpar i ett kärt hundhem någonstans norr om Örebro. Den första valpen som föddes komma att kallas snyggingen av sin uppfödarmatte och blev hennes egen favorit. Hundvalparna lades ut till försäljning och i slutet av maj gjordes ett första besök och när även våra barn fick följa med i juni stod valet klart, snyggingen ska vi ha! Efter en lång biltur hem var Romeo, som blev denne stilige blandras mellan Border Collie och Flatcoated retrivers självklara namn, snabbt en naturlig och charmerande familjemedlem som njuter av livet med promenader, andra hundar och sin älskade familj.

Redan på vägen hem bestämde han sig för att familjens dotter var hans nya "syrra" och hon får alltjämt idag nöjet att "klia" honom hur många timmar som helst när han nöjt ligger och sover. När sedan flytten gick för familjen till Åhus har Romeo varit ett populärt inslag på en massa golfrundor och han njuter verkligen av sin alldeles egna trädgård där man kan ligga dagarna i ända och spana på alla spännande hundar och människor som går förbi. En tur på sånnarna eller en härlig runda ner till stranden gör hans dag alldeles perfekt för att inte prata om besök av ungdomarnas alla kompisar eller några av familjens kära vänner!

Det är verkligen en familjehund av rang som fått ge namn åt företaget! 


Julia


Någonstans på Irland föds en liten blandrastik den 3 juni 2013. Livet är tufft och hon är inte så värst uppskattad i sin familj. Vi vet inte så mycket om hennes uppväxt men hon kallas Carla och är lite av hackkyckling i familjen. Mindre än ett halvår efter hennes födsel lämnas hon till ett "dog pound" tillsammans med en Jack Rusesel-kompis från samma familj för de har tröttnat på henne.

Nu är situationen allvarlig för om ingen hämtar ut henne så är det PTS som gäller, put to sleep... Ett "rescue" , de fantastiska Dogrescue Coolronan, hittar henne och tar ut henne från "poundet" och tack vare föreningen Friendsforever och en hundälskande svensk tjej som redan har en liten flock Tollare kommer denna lilla hund, nu kallad Busa, till Sverige i februari 2014.

Först funderar jourhemmet på att behålla henne men bestämmer sig för att släppa henne vidare och när vi ser hennes fantastiska blick på bilder på Friendsforevers hemsida så är det bara att ringa och boka henne. I mars 2014 kommer hon hem till Åhus och får träffa hela sin nya familj.

Efter en fantastisk dag ihop med sin nya "storebror" finner Julia, som blev det självklara namnet på denna lilla Border Collie blandis, sin nya stora favoritsyssla, att få sova i en stor skön säng hos matte och husse med ett eget täcke. Det är fortfarande, 5 år senare hennes absoluta favoritsyssla. Vi har alla i familjen mött andra hundar men ingen är nog så förälskad i sin egen familj som lilla Julia.

Nu får hon det liv hon förtjänar med en alldeles egen familj, långa promenader, lek och stoj och mycket kel och kärlek. Hon förtjänar verkligen att få ge namn åt vårt företag!